Gode grunde til at tage med Rotary på udveksling

Hvert år deltager mange studerende fra Danmark i Rotary Internationales udvekslingsprogrammer. Her er nogle af fordelene ved Rotary på et øjeblik:

Programmer

Alle udvekslingsprogrammer organiseres sikkert gennem det verdensomspændende Rotary-netværk og gennem personlige kontakter. Uden økonomiske bagtanker – rent af overbevisning!

Prisen

Rotary udveksling er absolut blandt de billigste da alt foregår af engagerede frivillige. Der er mange penge at spare i forhold til de kommercielle udbydere

Sikkerhed

Som udvekslingsstudent har du mange kontakter til udlandet gennem den lokale Rotaryklub, foruden og uafhængig af de personlige og uddannede vejledere på stedet. Der er altid nogen der for dig!

I Rotary er der altid et nødberedskab klar hvis der skulle blive brug for det. Alle klubber har en Protection officer som træder til og sikrer den unge. 

Værtsfamilierne

Typisk flytter hver udvekslingsstudent ind hos op til 3 værtsfamilier under den årlige udveksling. Målet er at lære en bred vifte af familiestrukturer at kende og sikre forskellige kulturelle indsigter. Værtsfamilier kan også have egne børn der er eller har været på udveksling. Alle værtsfamilier er fortrolige med de unges behov.

Netværk – du er hjemme i hele verdenen

Du er sjældent den eneste Rotary-udvekslingsstudent i området i løbet af udvekslingsåret. I oplever jeres tid i udlandet sammen, også når I rejser sammen.

Som udvekslingsstudent får du et internationalt, globalt netværk af jævnaldrende, som du altid kan stole på, og som vil vare hele livet.

Rotary jakken

Som deltager modtager du en Rotary Blazer – En jakke  med kultstatus. Den viser alle, stoltheden ved at være udvekslingsstudent med Rotary, og er ligesom en dagbog, da den bærer symboler på mange minder og følelser fra året i udlandet.

Rejserne

Som deltager i Rotarys udvekslingsprogrammer får du ikke kun støtte fra rotaryklubberne i ind- og udland og personlige fortrolige, men også fra tidligere udveksling studenter og andre ungdomsorganisationer inden for Rotary.

Minderne

Udvekslingen slutter ikke med hjemkomsten. Efter udvekslingen kan hver alumni forblive forbundet med Rotary resten af ​​deres liv og senere selv blive rotarianer. Blive medlem af Rotex eller Rotaract, bidrage med dine erfaringer, støtte fremtidige udvekslingsstuderende, fejre det med venner og deltage i mange sociale projekter.